Home > Default > Test-SPContentDatabase gives me configuration message even though I have tried classic and claims web app creation?

Test-SPContentDatabase gives me configuration message even though I have tried classic and claims web app creation?

November 30Hits:0
Advertisement
Hi,
I have a web application in SharePoint 2010 called DEreports. I have run command to create Classic Web App in 2013.
New-SPWebApplication -Name $WebAppDisplayName  -Port 80 -HostHeader $WebAppRealName -URL "http://$WebAppRealName" -ApplicationPool "SharePoint - $WebAppRealName" -ApplicationPoolAccount (Get-SPManagedAccount
"<our domain>\AppPoolUAT") -AuthenticationMethod "Kerberos"
After run of Test-SPContentDatabase I get message:
Configuration
False
False
The [Dereports] web application is configured with windows
classic authentication mode however the content database you
are trying to attach is intended to be used against a claims
authentication mode.
There is an inconsistency between the authentication mode of
target web application and the source web application.
Ensure that the authentication mode setting in upgraded web
application is the same as what you had in previous
SharePoint 2010 web application. Refer to the link
"http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=236865" for more
information.
However, if I try creating a claims web application and run Test-SpContentDatabase I get message:
Configuration
False
False
The [Dereports] web application is configured with windows
claims authentication mode however the content database you
are trying to attach is intended to be used against a classic
authentication mode.
There is an inconsistency between the authentication mode of
target web application and the source web application.
Ensure that the authentication mode setting in upgraded web
application is the same as what you had in previous
SharePoint 2010 web application. Refer to the link
"http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=236865" for more
information.
Thanks.
john. 

Answers

Hi John,
Create new web application with classic mode as mentioned in next step
New-SPWebApplication -Name <Name of WebApp> -ApplicationPool <AppPool Name> -AuthenticationMethod NTLM  -DatabaseName <Name old Database> -Databaseserver
<ServerName> -HostHeader <Host Header for web app> -Port 80 -URL <URL for site>
remove the DB from central admin
run this command
Mount-SPContentDatabase
–Name ContentDbName -DatabaseServer "<DbServer>" -WebApplication
http://SiteName
then convert to claims
Convert-spwebapplication -identity http://site -to Claims -RetainPermissions
Kind Regards,
John Naguib
Senior Consultant
John Naguib Blog
John Naguib Twitter
Please remember to mark this as answered if it helped you

Read other 5 answers

Tags:

Related Articles

  • Test-SPContentDatabase gives me configuration message even though I have tried classic and claims web app creation?November 30

    Hi, I have a web application in SharePoint 2010 called DEreports. I have run command to create Classic Web App in 2013. New-SPWebApplication -Name $WebAppDisplayName  -Port 80 -HostHeader $WebAppRealName -URL "http://$WebAppRealName" -Applicatio

  • How to configure message archieving in PI 7.1 / 7.11 ?October 11

    Hi, I would like to configure message archieving in PI 7.11. Please advise on the any document / help that explain the step. Thank You and Best Regards Fernand LesmanaThe following guide explaing the step-by step procedure- http://www.sdn.sap.com/irj

  • Integrated Configuration - Message in error shown in SXI_MONITOR?October 11

    Hi, We have some messages in error for an integrated configuration (PI 7.1 EHP1) Those message are shown in SXI_MONITOR. (SXMB_MONI) Is this a normal behavior..? We did just deploy the new ICO, could this be a cache issue? Regards, MartinIt was my co

  • Configuring Message archivingNovember 30

    Hi, while configuration of XI 3.0 for the step <b> Configuring Message Archiving for the Adapter Engine and the PCK</b> on the URL http://<host>:<port>/DataArchivingService/DAS when we click on the link like "Configure Archive

  • Is there pre-configured message mapping for SRM Content?November 30

    Hi, My requirement is to do a message mapping between the SRM Message "Purchase Order Request" and the R/3 Idoc Orders01. Is there a preconfigured message mapping in SRM content or will I have to do it? I see the generated proxy class from the o

  • Auto configuration messagesNovember 30

    Hello, I'm trying to use the automatic configuration messages feature of Nokia website, configuring web/email/mms of a new phone. It seems that from Italy access to the service is not possible (since long ago, weeks). Why? Thanks!Hi stefanoco How com

  • Configure messaging server and MTA on different machineNovember 30

    Is there anyways to install / configure messaging server and MTA on different machine? I am using Sun One Messaging server 6.0 Thanks HarisThanks for the reply, How MTA can be disabled on the messaging server? how can i disable the store on the MTA m

  • Configuration Messaging 6 2005Q1 ErrorNovember 30

    Hi all, 1. I istalled Sun java messaging server 6. 2. I edit amsamplesilent to prepare amsamplesilent.my: # cd /opt/SUNWam/bin #mv amsamplesilent amsamplesilent.my 3. I configure Access Manager: #./amconfig -s amsamplesilent.my but get the following

  • [Xperia Pro] Cant save configuration message after unlocking bootloaderNovember 30

    Today i unlocked my bootloader using flashtool and it was successfully unlocked. Then i power on my phone. And all apps installed on m phone were gone( i knew that before). my internet settings were also gone. so i requested for connfiguration and go

  • Falied "Configure OLAP cubes for Project Web App" in Project Server 2013November 30

    Hi I'm trying to use the PS2013's capability for generate SSAS Cubes; but after I execute the steps described on "Configure OLAP cubes for Project Web App (http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj943761.asp)"  the only thing achieved is tha

Copyright (C) 2019 wisumpire.com, All Rights Reserved. webmaster#wisumpire.com 14 q. 1.633 s.