Home > Default > Bad performance in sending IDOCs from WAS to R3

Bad performance in sending IDOCs from WAS to R3

November 30Hits:0
Advertisement
Hi all,
We have the following scenario:
WAS 7.0 – XI – R3
with protocol: SOAP – XI – IDOC
When IDOC comes from WAS to R3, it appers always at first time a 405 error (we see it in ‘sxmb_moni’ transaction of WAS). After 3 or 4 minutes it is reprocessed automatically and it arrives OK without doing anything.
(It doesn’t happen from R3 to WAS, we mean that it works OK in this direction)
Does anybody know why it happens? How can we perform it faster?
Thank you in advance,
Kind regards,
Xavier

Answers

Hi Vijaya,
First of all, we are sorry for the delay. We have had some problems with the J2EE Engine, and it was not possible to realise tests to try to solve the problem of this message.
We have read the note you indicated us (906435) which says that 3 reasons can cause our problem and propose a solution for each one.
1) We have added and modified some parameters as it is indicated in the XI Tuning Guide, but the problem persists. So, could you possibly recommend us which parameters may help us?
We are working with SAP AII 4.0, XI and R3. There is a CPU for each system. The problem is always in the direction from AII to R3. There’s always only one user connected to SAP, who sends only one IDOC at the same time, and he doesn’t do any action in the system until the IDOC arrives to R3.
Do you think it could be a problem of memory? Do we need any specific conditions of this in our case?
2) We have modified the parameter “icm/server_port_0” as it is indicated and nothing has changed.
3) The third point is OK, we have ICM 7.00. So, we don’t need to check our kernel patch level.
What other information we can provide you to try to help us?
Thanks in advance.
Best regards,
Xavier

Read other 5 answers

Tags:

Related Articles

  • Bad performance in sending IDOCs from WAS to R3November 30

    Hi all, We have the following scenario: WAS 7.0 – XI – R3 with protocol: SOAP – XI – IDOC When IDOC comes from WAS to R3, it appers always at first time a 405 error (we see it in ‘sxmb_moni’ transaction of WAS). After 3 or 4 minutes it is reprocessed

  • Send idoc to SAP using FTPOctober 11

    Hi All, The below mentioned is my requirement: From legacy system need to send idocs i.e.. Flat File --> Data services --  via ftp -->SAP Material master date is available in the file file.I have to fill the idoc matmas using the data services and s

  • Send IDoc to the same clientOctober 11

    Hi: How to send IDoc to the same client of the same system, e.g. for testing purpose? It seems I can't use the same logical system as both source and target in Distribution Model (SALE). Please advise. ThanksYou wont be able to send it to same client

  • Handling acknowledgement for sender idoc from multiple receiversNovember 30

    Hi, Problem: Sender IDOC mapped to multiple FILE receivers. So sender system is SAP, receivers are BS_SYS1, BS_SYS2 and BS_SYS3. The partner profile for IDOC is set as BS_SYS. Due to this, I can enter BS_SYS in the Adapter-Specific Identifiers of one

  • Send idoc when bp created and receive idoc from externalNovember 30

    I am sap abap developer and  am new to CRM technical side. *****my requirement is : when we create business partner and save it then i need to send that as an idoc to 3rd party theru ESP system. I planned to create BP using BAPI BUPAFS_FS_CREATE_FRM_

  • Sending Idocs from SAP-R/3 to XI, bundle and map them to one XML-fileOctober 11

    Hi All, We need to send IDoc's (DEBMAS06) from R/3 to XI and  bundle and map them to a single xml-file. Please help us with your suggestions on how to proceed using a simple solution (probably need of BPM). Regards, TheoHi Theo, there is an example i

  • Getting error code 37 while sending IDOC via WE19October 11

    Hello experts, I am facing a very unlikely error which is preventing me from testing my scenario. I dont have XI quality server and hence I am using my development server as both dev and quality. Hence I need to connect both dev and quality SAP R/3 s

  • Message SR 053 when i send idoc from SAp R/3 4.6C to PI 7October 11

    Hi, I try to send idoc from SAP r/3 4.6C to PI 7. I had made  ALE configuration in my sender system ( SAP 4.6C) but idocs are not sent to PI. In SM58 i have message "Name or password is incorrect (repeat logon)". Yet i'm sure that user and passw

  • Partner profile to send Idoc to PI 7.4 system from ECCOctober 11

    Dear Experts , Do we need a partner profile to send Idoc to PI 7.4 system from ECC. or Just Port on TRFC is enough ..? if i need to create a Partner profile ...how to define a logical system and how Assign Logical System to Client... when there is no

  • Doubt in Sender IDoc AdapterOctober 11

    Hi Gurus I have doubts regarding the sender IDoc adapter.The sender IDoc adapter is present by default and we do not create manually. the qos of this is EO by default. How can we change the QOS of the sender IDoc adapter? do we have to maitain any se

Copyright (C) 2019 wisumpire.com, All Rights Reserved. webmaster#wisumpire.com 14 q. 0.512 s.