Home > Default > 451 4.4.0 DNS query failed. The error was: SMTPSEND.DNS.NonExistentDomain

451 4.4.0 DNS query failed. The error was: SMTPSEND.DNS.NonExistentDomain

November 30Hits:2
Advertisement
Hi,
I have two Exchange 2010 servers running on Windows 2008 Ent R2.
These mail servers have been running fine for a few years.
Today I noticed two things.
1. users were telling me they were having delays receiving emails from outside of our own domain. The mail gets sent out, but it takes about 15-30 mins for users outside our our domain to get their mail. Mail sent from inside our domain gets delivered right
away.
2. An error message that I see when I go to Tools->Queue Viewer in EMC. The error is: 451 4.4.0 DNS query failed. The error was: SMTPSEND.DNS.NonExistentDomain. This error  shows up when you click on the "Queues" tab and then look at the
"hub version 14" under "next hop domain" column. 
I'm assuming these two things are related. I don't understand why the problem is just showing up now. As I said, mail delivery has been fine for a while and I haven't done any major updates to the server in a few months.
Thanks for any ideas and suggestions as to what might be causing it and where I can look.
Mike

Answers

Hi,
1. I replaced my Cert with the same exact cert from GoDaddy, just an updated expire date.
2. We have two exchange servers.
3. The message I am seeing now, is under "Last Error" for every queue (not individual messages).
That error message is:  451 4.4.0 Primary Target IP address responded with 421 4.2.1 Unable to connect. Attempted failover to alternate host but that did not succeed.
OR
451 4.4.0 DNS query failed. The error was: SMTPSEND.DNS.NonExistentDomain. (This is the same error I mentioned earlier.
I ran some tests on mxmailbox.com for my domain name.I got the following alerts back when running a DNS check.
SOA Serial Number format is invalid. ns.rackspace.com Serial XXXXXXXX : Suggested serial format year was 1402 which is before 1970
AND
SOA Expire value out of recommended range.  ns.rackspace reported Expire 604800. Expire is recommeded to be between 1209600 and 2419200
I use Rackspace DNS servers for External lookups.
Does this point my mail delay problem to Rackspace or something local on my own machine?
Thanks!
Mike

Read other 13 answers

Tags:

Related Articles

  • Exchange 2013 - 451 DNS query failed with error ErrorTimeoutNovember 30

    Hi all, I know that there are many similar topics in forum, but  my problem is a bit different. My environment : Exchange Server 2013 (Windows Server 2008 R2 Ent) , Domain Controller + DNS (Windows Server 2008 R2 Ent) . EX Server uses DC as preferred

  • [Execute SQL Task] Error: Executing the query failed with error: "The COMMIT TRANSACTION request has no corresponding BEGIN TRANSACTION."October 11

    I have an package with source , data flow and destination to execute on begin and commit. in the below i have just used for questioning purpose with diagram removing my Data Flow task explaining my problem on execution, i get error as [Execute SQL Ta

  • 451 4.4.0 DNS query failed. The error was: SMTPSEND.DNS.NonExistentDomainNovember 30

    Hi, I have two Exchange 2010 servers running on Windows 2008 Ent R2. These mail servers have been running fine for a few years. Today I noticed two things. 1. users were telling me they were having delays receiving emails from outside of our own doma

  • 451 4.4.0 DNS query failed - NonExistentDomainNovember 30

    I am in the process of migrating from Exch 2007 to 2013 for a small company. It is a very simple setup of just a single domain which has 1 server, 1 organization and 1 database. Here is what I have done so far:  1. Installed a physical server EX13 fo

  • Queue Problems - 451 4.4.0 DNS Querry ErrorNovember 30

    Our Current set up: Server1: Hubtransport, Mailbox Server Server2: CAS, Hubtransport server Server3: Exchange 2k3 mailbox server    Our issue is we are unable to send email to a specific domain. It doesn't matter if the person sending the mail is on

  • Getting Rest Query failed error.October 11

    Hi, I have integrated my app with facebook. I am able to post my reviews and comments on FB but when I click on link in FB post, its redirectign me to the required url but not loading the review. Can any body tell me why this happens. here are logs:

  • The following query failed: GetUserProfileByName - with the wrong usernameOctober 11

    I have 2 users (out of 800), who run into this issue on occasion. Their username is 'fccs\user1' in the profile db, and in every UserInfo table in the system. But when they try to go to certain sites or open an infopath form, this error gets thrown:

  • WSA - Report Query FailedNovember 30

    Hi all, Recently, I'm receiving these two alerts from one WSA S370: Report Query Failed       query_id: wsa_monitor_overview_web_proxy_summary       data_source: WSASimpleTotalRDS       error: <type 'type'> ('egg/command_client.py send_message|555',

  • ERROR: Cannot create authcontext with null org-Naming query failed  code:21November 30

    I use OpenSSO Enterprise 8.0 Update 1 Patch1 Build 6.1(2009-June-9 12:56) I try to evaluate the Apache 2.2 web agent. It's been installed without errors, and both the OpenSSO and Apache server restarted. The agent profile's been created. Also, I use

  • Database Query FailedNovember 30

    I got this error message instead of weekly report. Anybody ever experienced this? How to fix it? The Warning message is: Report Query Failed query_id: mga_overview_incoming_mail_over_time data_source: CounterReportDataSource error: <type 'type'> ('c

Copyright (C) 2019 wisumpire.com, All Rights Reserved. webmaster#wisumpire.com 14 q. 0.642 s.